Dotajce MRIRW

  • Tytuł projektu: Warzywnictwo ekologiczne, w tym uprawa ziół: badania w zakresie dostosowania ekologicznych upraw warzywniczych i zielarskich do warunków górskich i podgórskich oraz opracowania przewodnika wraz z wytycznymi w zakresie prowadzenia tych upraw w systemie rolnictwa ekologicznego na tych terenach

    Kierownik Projektu: dr hab. Katarzyna Bączek, prof. SGGW
    Okres realizacji: 01.01.2023 – 15.11.2023

    Sprawozdanie z realizacji zadania

    Informacja o projekcie

     

  • Tytuł projektu: Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi – badania w zakresie wykorzystania niekonwencjonalnych metod obróbki fizycznej (w szczególności: ultradźwięki, światło) w ekologicznym przetwórstwie mięsa i podrobów w celu oceny wpływu na zdrowotność, parametry sensoryczne i trwałość wyrobów. Opracowanie zbioru wytycznych w formie przewodnika dla producentów

    Kierownik Projektu: dr inż. Mirosław Cieśla
    Okres realizacji: 01.01.2023 – 15.11.2023

    Sprawozdanie z realizacji zadania

    Informacja o projekcie

     

  • Tytuł projektu: Marketing, promocja oraz analiza rynku: badania w zakresie analizy wartości rynku produktów ekologicznych w Polsce z podziałem na wartość poszczególnych sektorów produkcji oraz wskazanie produktów o najwyższym potencjale rozwoju

    Kierownik Projektu: dr hab. Sylwia Żakowska-Biemans, prof. SGGW
    Okres realizacji: 01.01.2023 – 15.11.2023

    Sprawozdanie z realizacji zadania 2023_Sylwia Żakowska-Biemans

    Informacja o projekcie

     

  • Tytuł projektu:  Warzywnictwo ekologiczne, w tym uprawa ziół: badania w zakresie określenia źródeł oraz przyczyn występowania w surowcach ekologicznych środków niedopuszczonych do stosowania w rolnictwie ekologicznym. Określenie dobrych praktyk, standardów postępowania, opracowanie przewodnika wraz z wytycznymi w zakresie przeciwdziałania takim przypadkom.

    Kierownik Projektu: dr Olga Kosakowska

    Okres realizacji: 01.01.2022 – 15.11.2022

    Informacje o projekcie

  • Tytuł projektu:  Warzywnictwo ekologiczne, w tym uprawa ziół: badania w zakresie dostosowania ekologicznej uprawy roślin warzywniczych i zielarskich do warunków górskich i podgórskich oraz opracowanie przewodnika wraz z wytycznymi w zakresie prowadzenia tych upraw w systemie rolnictwa ekologicznego na tych terenach.

    Kierownik Projektu: dr hab. Katarzyna Bączek, prof. SGGW

    Okres realizacji: 01.01.2022 – 15.11.2022

    Informacja o projekcie

  • Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi. Optymalizacja technologii procesów przetwórstwa mięsa, mleka i produktów akwakultury z jednoczesnym wydłużeniem trwałości przechowalniczej. Opracowanie zbioru wytycznych w formie przewodnika dla producentów

    Kierownik Projektu: dr inż. Mirosław Cieśla

    Okres realizacji: 01.01.2022 – 15.11.2022

    Informacje o projekcie

  • Tytuł projektu:  Warzywnictwo ekologiczne, w tym uprawa ziół: badania w zakresie określenia źródeł oraz przyczyn występowania w surowcach ekologicznych środków niedopuszczonych do stosowania w rolnictwie ekologicznym. Określenie dobrych praktyk, standardów postępowania, opracowanie przewodnika wraz z wytycznymi w zakresie przeciwdziałania takim przypadkom.

    Kierownik Projektu: dr hab. Katarzyna Bączek

    Okres realizacji: 01.01.2021 – 15.11.2021

    Informacja o projekcie

    Sprawozdanie merytoryczne za 2021 rok

  • Tytuł projektu:  Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi. Optymalizacja technologii procesów przetwórstwa mięsa, mleka i produktów akwakultury z jednoczesnym wydłużeniem trwałości przechowalniczej. Opracowanie zbioru wytycznych w formie przewodnika dla producentów. 

    Kierownik Projektu: dr inż. Mirosław Cieśla

    Okres realizacji: 01.01.2021 – 15.11.2021

    Informacja o projekcie

    Sprawozdanie za 2021