Konferencja naukowa “Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”

Instytut Agrofizyki Polskiej Akademii Nauk, wraz ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie serdecznie zapraszają na VI Konferencje doktorantów pt. „Cztery żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”.

Konferencja jest skierowana do Doktorantów i Doktorantek prowadzących badania w obszarze nauk rolniczych, leśnych, weterynaryjnych, przyrodniczych oraz technicznych.

Konferencja odbędzie się 14 grudnia 2023 roku online na platformie ZOOM. Udział w konferencji jest bezpłatny.

Zgłoszenia należy przesyłać najpóźniej do dnia 26 listopada, natomiast abstrakty do 3 grudnia 2023* roku, na adres e-mail: samorzad.doktorantow@ipan.lublin.pl

Wzór streszczenia oraz regulamin Konferencji jest dostępny na stronie Instytutu Agrofizyki Polskiej Akademii Nauk w zakładce „Studia doktoranckie – Aktualności”

Wzór abstraktu jest dostępny na stronie Instytutu Agrofizyki PAN w zakładce „aktualności” oraz w załączniku. link: https://www.ipan.lublin.pl/cztery-zywioly/

 

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Podczas VI Konferencji Doktorantów pt. “Cztery żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, która miała miejsce w dniu 14.12.2023 troje doktorantów Szkoły Doktorskiej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie otrzymało wyróżnienia:

 

  • Katarzyna Wysocka, Zakład Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż, Katedra Technologii i Oceny Żywności, Instytut Nauk o Żywności, referat pt. Wpływ systemu produkcji roślinnej (ekologiczny, integrowany, konwencjonalny) na zanieczyszczenie ziarna pszenicy zwyczajnej Triticum aestivum L. wybranymi mykotoksynami fuzaryjnymi;
  •  
  • Patrycja Cichońska, Katedra Technologii i Oceny Żywności, Instytut Nauk o Żywności, referat pt. Wpływ kiełkowania na profil węglowodanowy napoju z fasoli białej;
  •  
  • Radosław Bogusz, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Instytut Nauk o Żywności, referat pt. Możliwości zastosowania owadów jadalnych w projektowaniu nowych produktów spożywczych.