Pomoc celowa dla ukraińskiej uczelni partnerskiej
Społeczność SGGW wspiera Podolski Państwowy Uniwersytet Rolniczo-Techniczny w Kamieńcu Podolskim.
Profesor Piotr Latocha prowadzi badania nad opracowaniem innowacyjnej technologii sortowania owoców minikiwi.
Twórca nowych polskich odmian Aktinidii arguta (minikiwi) dr hab. Piotr Latocha, prof. SGGW, kierownik Katedry Ochrony Środowiska i Dendrologii Instytutu Nauk Ogrodniczych prowadzi badania, których celem jest opracowanie innowacyjnej procedury zbioru i postępowania z owocami minikiwi bezpośrednio po zbiorze.
22-23 kwietnia Międzynarodowy Salon Edukacyjny PERSPEKTYWY 2022
NABÓR NA WSPÓLNE PROJEKTY BADAWCZE
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naboru na wspólne projekty badawcze Polska-Niemcy oraz Polska-Francja.
Międzynarodowa konferencja pt. “SEIFULLIN READINGS – 18: Youth and Science – a look into the future”
NCJSC “S.Seifullin Kazakh Agrotechnical University” zaprasza na międzynaorodową konferencję pt. “SEIFULLIN READINGS - 18: Youth and Science - a look into the future”, która odbędzie się 12 kwietnia 2022.
Nowe rozwiązanie technologiczne w produkcji piwa typu kwaśnego
Badacze z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka przeprowadzi badania nad wpływem bakterii kwasu octowego w kształtowaniu jakości sensorycznej piwa kwaśnego.
Operacyjny wymiar digitalizacji
Panel „WOW PR” na Konferencji Studenci Zagraniczni w Polsce 2022
Druga Strona – dr hab. Justyna Franc-Dąbrowska, prof. SGGW Dyrektor Szkoły Doktorskiej SGGW
Grant NCN w konkursie Preludium BIS 3 dla dr hab. Doroty Zielińskiej
Badaczka z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka przeprowadzi badania nad rolą bakterii fermentacji mlekowej pochodzących z żywności w neuroprotekcji poprzez utrzymanie homeostazy dolnego odcinka przewodu pokarmowego człowieka.