Wykład dr hab. Urszuli Zajączkowskiej, prof. SGGW na Festiwalu po Drodze
Profesor Urszula Zajączkowska opowiedziała o patrzeniu na przyrodę i jej studiowaniu, o krawędziach liści pokrzywy, matematyce i innych kwestiach o głębokim znaczeniu, albo fenomenalnym jego braku.[...]
Zastanawiasz się jak poszła Ci matura? Nie wiesz, czy Twoje wyniki będą wystarczające na wymarzony kierunek? Może jeszcze nie masz sprecyzowanych planów[...]
Konsumpcja herbaty jest powszechna na całym świecie, a jej wpływ kulturowy jest znaczący. Duże zainteresowanie budzi nie tylko herbata, ale także napój na jej bazie nazywany kombucha. Kombucha to napój funkcjonalny wytwarzany na bazie słodzonej herbaty poddawanej fermentacji z symbiotyczną kulturą bakterii i drożdży (SCOBY).
SGGW liderem wśród szkół przyrodniczo-rolniczych Rankingu Uczelni Akademickich „Perspektywy 2024”
W tegorocznej edycji Rankingu Perspektyw SGGW zajęła, ex aequo, pierwsze miejsce, w grupie uczelni przyrodniczo-rolniczych z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu[...]
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies