dr inż. Klara Piotrowska otrzymała finansowanie z programu Miniatura 8
Projekt badawczy “Charakterystyka ekstraktów z raków Faxonius limosus oraz Procambarus clarkii oraz ocena ich aktywności in vitro w mysich neuronach cholinergicznychi[...]
Dr Rafał Boguszewski z Katedry Socjologii mianowany Członkiem Rady CBOS na lata 2024-2026
Dr Rafał Boguszewski z Katedry Socjologii został powołany przez Premiera RP na Członka Rady Centrum Badania Opinii Społecznej w kadencji 2024-2026 jako przedstawiciel SGGW[...]
3 września 2024 r., w Ułan Bator odbyła się międzynarodowa konferencja naukowa, zorganizowana wspólnie przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Mongolską Akademię Nauk oraz Mongolską Akademię Rolniczą [...]
Dziś, 3 września 2024 r., Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego miała zaszczyt gościć podsekretarza stanu w Ministerstwie Klimatu i Środowiska, Mikołaja Dorożałę, oraz dyrektora Departamentu Leśnictwa i Łowiectwa, dr. Aleksandra Jakubowskiego. Wizyta odbyła się na zaproszenie rektora uczelni, prof. dr. hab. Michała Zasady, oraz prorektora ds. nauki, prof. dr. hab. Tomasza Okruszko.
Co łączy śliwki i figi z bakłażanem? Zawierają związki polifenolowe z grupy antocyjanów. Fioletowe warzywa i owoce zawierają znaczne ilości antocyjanów. Dzięki czemu mają one specyficzną barwę oraz wykazują właściwości lecznicze. W przyrodzie kolor fioletowy nie jest szczególnie popularny. Znane przysłowie mówi, że je się oczami. To prawda: nie tylko smak i zapach decydują o atrakcyjności jedzenia, równie ważny jest jego wygląd, a w szczególności barwa.
Wręczenie nominacji dla władz prorektorskich, dziekańskich i prodziekańskich
2 września 2024 r. w Pałacu Rektorskim prof. dr hab. Michał Zasada, rektor SGGW wręczył nominacje dla władz prorektorskich, dziekańskich i prodziekańskich SGGW[...]
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies