wizytówka

Katarzyna Świąder

dr hab.

adiunkt z hab.

    Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej

Główne obszary działalności dydaktycznej: 

Projektowanie produktu żywnościowego, Projektowanie produktów i potraw dietetycznych, Żywność funkcjonalna, Nowa żywność (novel food), Analiza sensoryczna, Trendy i innowacje w zakresie żywności i żywienia, Technologia produktów pochodzenia roślinnego, Towaroznawstwo żywności przetworzonej, Towaroznawstwo żywności

 

Zainteresowania naukowe: 

Projektowanie produktów spożywczych, w szczególności żywności funkcjonalnej i wygodnej, analiza sensoryczna żywności, czynniki wpływające na wybór i akceptację żywności przez konsumentów, wpływ procesów przetwarzania żywności i składników żywności na jakość sensoryczną i wartość odżywczą żywności, trendy i innowacje w zakresie żywności i żywienia.

 

Publikacje

Projekty (informacja wkrótce)