Gruszki

Boże Narodzenie coraz bliżej… Dla większości z nas święta to czas suto zastawionego stołu i rodzinnego ucztowania. Przygotowując świąteczne potrawy warto sięgnąć po żywność ekologiczną. Warzywa, owoce, a także ryby z hodowli z charakterystycznym zielonym logo z roku na rok stają się coraz popularniejsze. Dlaczego warto je wybrać?

Zapewne każdy z nas czytał artykuły mówiące, że należy uważać na niektóre warzywa, owoce, a także ryby pochodzenia konwencjonalnego i wybierać wyłącznie żywność ekologiczną, która jest bogatsza w wartości odżywcze i bezpieczniejsza. Warto wiedzieć, które z potraw spożywanych w okresie świątecznym lepiej przygotować z surowców ekologicznych.

Ripe pears on tree branch. Organic pears in the garden. Close up view of Pears grow on pear tree branch with leaves under sunlight. Selective focus on pears.

Rolnictwo konwencjonalne a ekologiczne

Cytrusy