Rektor SGGW ze świątecznymi życzeniami dla Społeczności Akademickiej
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia rektor prof. Michał Zasada skierował życzenia do Uczelnianej Wspólnoty Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.
Awans SGGW w QS EECA University Rankings 2021
W tegorocznej edycji rankingu QS Emerging Europe and Central Asia (EECA) University Rankings – jednego z najbardziej prestiżowych zestawień na świecie – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego została sklasyfikowana na 94. pozycji. To o 7 miejsc wyżej niż w ubiegłym roku.
Najlepsze trofeum to przyjemność z gry
Rozmowa z Jarosławem Eliaszem – kierownikiem sekcji piłki ręcznej w Klubie Uczelnianym Akademickiego Związku Sportowego (KU AZS) Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie o studiach w SGGW, pasji do sportu i pracy zawodowej.
Przegląd Dorobku Kół Naukowych
11 grudnia 2020 roku odbył się 47. Przegląd Dorobku Kół Naukowych. Organizatorem przeglądu było Koło Naukowe Żywieniowców.
Rektor Michał Zasada członkiem Rady ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich
Prezydent RP Andrzej Duda powołał dziś Radę ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich. Tworzą ją eksperci i praktycy z różnych dziedzin związanych z wsią i rolnictwem.
Publikacja naukowców z SGGW w Journal for ImmunoTherapy of Cancer
Współautorami pracy opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Journal for ImmunoTherapy of Cancer są naukowcy z Samodzielnej Pracowni Biologii Nowotworu Instytutu Biologii SGGW.
Członek Rady Programowej Szkoły Doktorskiej nowym Przewodniczącym Krajowej Reprezentacji Doktorantów
W dniach 11-13 grudnia 2020r. odbył się XVII Zjazd Delegatów Krajowej Reprezentacji Doktorantów. Podczas wydarzenia podsumowano pracę zarządu kadencji 2020 r.
Nowy Skład Zarządu Rady Doktorantów SGGW
Informujemy, że 10 grudnia 2020 roku odbyły się wyboru do Zarządu Rady Doktorantów SGGW.
Dietoprofilaktyka szansą w walce z chorobami cywilizacyjnymi
Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych SGGW stanowić będzie swoistą bazę dla unowocześniania programów kształcenia w zakresie wieloaspektowego i holistycznego podejścia do żywienia człowieka.