Oferta Blended Intensive Program: Interculturality, Diveristy and Multiculturalism
Zapoznaj się koniecznie z ofertą wyjazdu krótkoterminowego organizowanego przez naszego Partnera UniGreen- Haute Ecole de la Province Liege.
Wybieraj świadomie – Technologia żywności i żywienie człowieka. Webinar
Zapraszamy na webinar kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka na Wydziale Technologii Żywności SGGW.
Rewolucja w leczeniu nowotworów litych. Przełomowe badania zespołu prof. Magdaleny Król opublikowane w „Nature Communications”
Naukowcy z Centrum Immunoterapii Komórkowych SGGW pod kierownictwem prof. Magdaleny Król dokonali odkrycia, które może zrewolucjonizować terapię nowotworów litych. Opracowali innowacyjną technologię Macrophage-Drug Conjugate (MDC) - przełomową platformę, która zamienia makrofagi w precyzyjne nośniki leków przeciwnowotworowych.
Mokradła dla naszej wspólnej przyszłości – Światowy Dzień Mokradeł
2 lutego obchodzimy Światowy Dzień Mokradeł. Tegoroczne obchody przebiegają pod hasłem „Mokradła dla naszej wspólnej przyszłości” podkreślając ich rolę w retencjonowaniu wody, magazynowaniu węgla oraz ochronie różnorodności biologicznej.
Nauczyciele akademiccy SGGW wobec studentów z niepełnosprawnościami
Targi Pracy SGGW
Nominacja profesorska dla prof. Emilii Janeczko
Postanowieniem z dnia 14 stycznia 2025 r. Prezydent Rzeczypospolitej Andrzej Duda nadał tytuł profesora nauk rolniczych w dyscyplinie nauki leśne Pani dr hab. Emilii Janeczko, prof. SGGW.
Wybieraj świadomie – Rolnictwo. Webinar
Zapraszamy na webinar, z którego dowiecie się, dlaczego warto studiować Rolnictwo w SGGW i jakie możliwości otwierają się przed absolwentami tego kierunku.
Gregory Phelan Najlepszym Studentem Zagranicznym w Polsce
Student SGGW zdobył prestiżową nagrodę w konkursie Interstudent 2025.