Naukowcy ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie pracują nad stworzeniem nowatorskiego opatrunku z dodatkiem grafenu na powierzchowne rany skóry. Na jakim etapie są prace? Czy grafen sprawi, że rany będą goić się lepiej i szybciej? Czy jego właściwości przeciwbakteryjne wystarczą do stworzenia produktu innego niż te dostępne na rynku?[...]
Nagroda Prezesa Giełdy Papierów Wartościowych dla studenta SGGW
Daniel Błażejczyk z Wydziału Ekonomicznego SGGW otrzymał nagrodę za trzecie miejsce w konkursie głównym Giełdy Papierów Wartościowych na najlepszą pracę magisterską oraz specjalne wyróżnienie, którego patronem jest PFR Portal PPK.
3 lutego po raz pierwszy w tym roku i jako jedna z pierwszych warszawskich uczelni spotkaliśmy się z maturzystami i maturzystkami na Dniu Otwartym SGGW.[...]
Sustainable Biotechnology Entrepreneurship: Microalgae & Human Food 2024, University of Almeria
Serdecznie zapraszamy studentów I i II stopnia do wzięcia udziału w kursie intensywnym w okresie od 9 do 19 lipca 2024. Przewidziane dofinansowanie wyjazdu ze środków Erasmus+ oraz SGGW.
Dr hab. Mikołaj Piniewski, prof. SGGW otrzymał finansowanie z NCN w ramach PRELUDIUM BIS 5
Dr hab. Mikołaj Piniewski, prof. SGGW z Katedry Hydrologii, Meteorologii i Gospodarki Wodnej otrzymał finansowanie z Narodowego Centrum Nauki w ramach konkursu PRELUDIUM BIS 5 na badania podwyższonego stężenia CO2 w atmosferze i jego wpływu na prognozowanie dostępności wody w przyszłości.
Król Danii Fryderyk X drugiego dnia wizyty w Polsce przyjechał do SGGW, aby wziąć udział w dyskusji panelowej na temat „Rolnictwa przyjaznego środowisku i biogazu”[...]
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies