Naukowcy z SGGW na konferencji o gospodarowaniu zasobami środowiska przyrodniczego
Naukowcy ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego wystąpili z ważnymi przesłaniami podczas konferencji poświęconej kształtowaniu polityki gospodarczej w celu zachowania środowiska dla przyszłych pokoleń.
Spotkanie poświęcone pamięci śp. Hanny Wysockiej
Zapraszamy miłośników Wszechnicy Żywieniowej SGGW do udziału w spotkaniu poświęconym zmarłej w styczniu śp. Hannie Wysockiej, Jej pracy na SGGW, szczególnie wieloletniemu prowadzeniu Wszechnicy Żywieniowej.[...]
Kierunek SGGW. Dziękujemy za odwiedziny na Międzynarodowym Salonie Edukacyjnym
15 i16 marca na Międzynarodowym Salonie Edukacyjnym Perspektywy 2024 spotkaliśmy się z kandydatkami i kandydatkami na studia[...]
Doktoranci II roku – prowadząca dr hab. inż. Magdalena Vaverková, prof. uczelni
Zrównoważony Kampus SGGW – Kształcenie na Rzecz Branż Kluczowych
14 marca 2024 roku władze SGGW oraz przedstawiciel partnera, firma AgroWe, podpisali umowę na realizację projektu "Zrównoważony Kampus SGGW - Kształcenie na Rzecz Branż Kluczowych".[...]
Sztuczna inteligencja (SI) w strategii, nauce i dydaktyce
W Bibliotece Głównej uczelni odbyło się sympozjum “Technologie SI w strategii, nauce i dydaktyce SGGW”. W sympozjum wzięli udział pracownicy naukowi i administracyjni oraz nauczyciele akademiccy.
Czy jedzenie uzależnia?
Zjawisko nałogowego jedzenia nazywane również uzależnieniem od jedzenia jest znane od dawna, jednak obecnie jest ono badane i szeroko dyskutowane.[...]
Gorączka Q i towarzyszące problemy Weterynaryjnej Ochrony Zdrowia Publicznego. Sesja naukowa
Zapraszamy do udziału w sesji naukowej pod nazwą "Gorączka Q i towarzyszące problemy Weterynaryjnej Ochrony Zdrowia Publicznego”, która odbędzie się w ramach kolejnej edycji Targów Weterynaryjnych i Kongresu Medycyny Weterynaryjnej "Współczesna Weterynaria".[...]
Co lepsze? Kawa czy napar imbirowy?
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów. Na świecie konsumuje się około 2,25 mld filiżanek tego napoju dziennie! Wielu z nas ma związane z nią rytuały. Nie wyobrażamy sobie rozpoczęcia dnia od filiżanki kawy, pijemy kawę zaraz po przyjściu do pracy, organizujemy przerwę w pracy na kawę czy umawiamy spotkania towarzyskie przy kawie. Dla urozmaicenia smaku i nowych właściwości warto od czasu do czasu sięgnąć po napar imbirowy zamiast kawy. Połącz przyjemne z pożytecznym, serwując sobie i swoim bliskim ten aromatyczny napój.