Aleksandra Pytel zdobyła 1. miejsce w konkursie „Kadry Przyszłości – 5 lat doktoratów wdrożeniowych”
Utrwalanie żywności prądem – innowacyjne badania w SGGW
Wykorzystanie pulsacyjnego pola elektrycznego do produkcji żywności okazuje się zdecydowanie korzystniejsze w porównaniu do metod stosowanych od lat. Nie jest aż tak energochłonne oraz pozwala zachować właściwości prozdrowotne produktów, czego niestety nie udaje się osiągnąć wykorzystując metody tradycyjne. Badania w tym zakresie prowadzi w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie jeden z najmłodszych naukowców w Polsce – ma zaledwie 35 lat i tytuł profesora uczelnianego – dr hab. Artur Wiktor, prof. SGGW.
Konferencja ONLINE: ‘Russian aggression against Ukraine: educational dilemmas’
Czeska prezydencja Rady UE i Sekretariat Generalny Rady zapraszają do wymiany poglądów na temat wniosków wyciągniętych z pierwszych miesięcy integracji ukraińskich uchodźców z krajowymi systemami edukacji UE, a także przedstawienie konkretnych inicjatyw podejmowanych przez państwa członkowskie w tym kontekście.
Nagroda dla SGGW za klasyfikację w THE World University Rankings
Konferencja LUMEN – międzynarodowa konferencja o zarządzaniu uczelnią połączona z galą wręczenia nagród THE World University Rankings
Profesor Stanisław Karpiński w Radzie ds. Szkolnictwa Wyższego, Nauki i Innowacji
Prezydent RP Andrzej Duda powołał prof. dr. Stanisława Karpińskiego z Instytutu Biologii SGGW do Rady ds. Szkolnictwa Wyższego, Nauki i Innowacji.
Wybory na przedstawiciela doktorantów w Senacie SGGW
Nabór Główny Erasmus + 2023/2024
Wyjedź na studia w ramach programu Erasmus+! 23 listopada rozpoczynamy nabór na wyjazdy na studia w roku akademickim 2023/24. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą!