Mleko nie jedno ma imię. Wykład Wszechnicy Żywieniowej SGGW
Comiesięczne prelekcje popularyzujące wiedzę o prawidłowym żywieniu człowieka. Tematyka wykładów uwzględnia aktualne problemy żywieniowe naszego społeczeństwa i przedstawia najnowsze osiągnięcia nauki.
Rozmowa z dr inż. Anną Kot z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności Instytutu Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie [...]
W Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie rozwijane są technologie, które w przyszłości pozwolą zredukować użycie sztucznych konserwantów żywności. Naukowcy wykorzystają produkty pochodzenia naturalnego – metabolity różnych szczepów bakterii kwasu mlekowego i kwasu octowego.
Spacer po Kampusie SGGW w towarzystwie Rektora prof. Michała Zasady, warsztaty "Rośliny miododajne", warsztaty w cukiernicze z pasjonatem wypieków dr inż. Piotrem Sałkiem. Niepowtarzalne okazja do wsparcia WOŚP i licytacji wyjątkowych inicjatyw.[...]
Senat RP ustanowił rok 2024 Rokiem Edukacji Ekonomicznej. Dla SGGW ma to szczególne znaczenie z uwagi na osobę Władysława Grabskiego ekonomisty, ministra skarbu, dwukrotnego premiera II Rzeczpospolitej, autora reformy walutowej i rektora SGGW w latach 1926-1928.[...]
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies