

Trwa rekrutacja na studia I i II stopnia oraz jednolite studia magisterskie.
Aktualności

03.07.2025
Doświadcz studiów na 100% – przyjaźnie, pasje i studenckie życie
SGGW to nie tylko miejsce nauki, ale też przestrzeń do rozwoju poza salą wykładową. Sprawdź, jakie możliwości oferuje uczelnia poza studiowaniem.
Czytaj dalej
03.07.2025
Udział dr hab. Marty Mendel prof. SGGW w Polsko-Ukraińskim Dniu Wspólnym Rektorów
24 czerwca 2025 r. w Sali Senatu Politechniki Warszawskiej odbył się Polsko-Ukraiński Dzień Wspólny Rektorów. Wydarzenie poświęcone współpracy środowisk akademickich Polski i Ukrainy.

02.07.2025
Współpraca SGGW z Grupą Dawtona
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego oraz Grupa Dawtona, jeden z największych polskich producentów warzyw zawarli porozumienie o stałej współpracy.

01.07.2025
Udział SGGW w wydarzeniach w ramach Prezydencji Polski w Radzie UE
Od początku 2025 roku uczestniczyliśmy w wydarzeniach organizowanych w ramach Polskiej Prezydencji w Radzie UE. Gościliśmy delegacje unijnych instytucji, braliśmy udział w panelach dyskusyjnych i [...]

30.06.2025
Spotkanie władz SGGW z przedstawicielami korpusu dyplomatycznego
27 czerwca w Pałacu Rektorskim SGGW odbyło się spotkanie władz uczelni z przedstawicielami 13 ambasad mieszczących się w Polsce. Celem wydarzenia było zaprezentowanie międzynarodowego dorobku [...]

27.06.2025
Wizyta Ministra Nauki Szkolnictwa Wyższego Marcina Kulaska w SGGW
Rozmowy o nakładach na naukę i nowoczesną infrastrukturę oraz o umiędzynarodowieniu uczelni w centrum dyskusji.

27.06.2025
Kongres „Kulinarne Dziedzictwo Mazowsza – Bezpieczeństwo Żywnościowe” w SGGW
28 czerwca 2025 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbył się Kongres „Kulinarne Dziedzictwo Mazowsza – Bezpieczeństwo Żywnościowe”, zorganizowany przez NSZZ RI [...]
Nadchodzące wydarzenia
Dowiedz się jakie konferencje, sympozja, warsztaty i spotkania planujemy w najbliższej przyszłości.
Nauka

Nauka
Kwiaty jadalne na zdrowie
Kwiaty jadalne na zdrowie Nie tylko pięknie wyglądają, ale również dobrze smakują i mają właściwości prozdrowotne. O kwiatach jadalnych opowiedziała prof. dr hab. Ewelina Hallmann z Katedry Żywności [...]

Nauka
Przełomowa terapia przeciwnowotworowa opracowana przy udziale naukowców z SGGW – nadzieja dla pacjentów z glejakiem
Nowatorska terapia komórkowa opracowana przez międzynarodowy zespół naukowców, w tym badaczy z Centrum Immunoterapii Komórkowych SGGW pod kierunkiem prof. dr hab. Magdaleny Król, została opisana w [...]

Nauka
Rośliny jako naturalne filtry powietrza – ich rola w redukcji pyłów zawieszonych i zanieczyszczeń miejskich
Naukowcy z Centrum Badań Klimatu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie prowadzą badania dotyczące oczyszczania powietrza z pyłów zawieszonych i innych zanieczyszczeń przy użyciu roślin. [...]

Nauka
Sezon grillowy w trakcie
Wiosna w pełni, więc sezon spotkań przy grillu trwa, choć w tym roku pogoda nie zawsze sprzyja. O tym, na co zwracać uwagę grillując potrawy i jakie urządzenie grillowe jest najlepsze dla zdrowia, [...]

Nauka
Do zjedzenia nie tylko truskawki, ale i szypułki
Truskawki to nie tylko smak lata – to również prawdziwe bogactwo składników odżywczych. Chociaż sezon na truskawki trwa zaledwie kilka tygodni, ich właściwości zdrowotne są warte uwagi przez cały [...]

Nauka
Nowe innowacyjne projekty badawcze w SGGW
Naukowcy SGGW realizują liczne projekty badawcze w ramach prestiżowych konsorcjów międzynarodowych i europejskich. W ostatnich miesiącach dofinansowanie uzyskało pięć projektów, które będą [...]